Diploma’s/certificaten/attesten:
Bachelor in Sociaal Werk – optie Maatschappelijk Werk - UCLL
Licentiaat/master in de Criminologische wetenschappen – KU Leuven
Getuigschrift sociale bemiddeling in organisaties - werken met arbeidsconflicten – KU Leuven & UCLL

Ervaring en expertise:
De belangrijkste expertise van Cathia situeert zich in de sector van de slachtofferzorg (bejegening en hulpverlening) en victimologie. Zij geeft en gaf vorming en opleiding omtrent het thema aan studenten, politiemensen, leerkrachten,… en heeft ervaring in de ondersteuning van verschillende doelgroepen tijdens crisis (bijvoorbeeld overlijden), alsook rechtstreeks aan volwassen en minderjarige slachtoffers.
Heden is zij, naast lector, lid van binnen de Commissie Erkenning & Bemiddeling voor institutioneel misbruik en geweld uit het verleden waar zij tevens als bemiddelaar optreedt.

Belangrijkste publicaties/mediaoptredens/webpagina’s:
Kinderen helpen na een schokkende gebeurtenis. Praktische gids na een misdrijf of een plotseling overlijden (https://www.bol.com/nl/p/kinderen-helpen-na-een-schokkende-gebeurtenis/1001004001954490/?country=BE)

Bollen, Katalien; Coekaerts, Cathia; Euwema, Martin; 2013. Sociale bemiddeling in België: Kansen, uitdagingen en knelpunten - Verslag Academische Zitting. Nederlands-Vlaams tijdschrift voor Mediation en conflictmanagement; 2013; Vol. 17; iss. 4; pp. 69 - 74 

Cathia Coekaerts

Olorin@outlook.be